دسته : اقتصاد
فرمت فایل : word
حجم فایل : 65 KB
تعداد صفحات : 187
بازدیدها : 641
برچسبها : بانکداری اینترنتی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلبدون تردید، اینترنت باعث وقوع انقلابی فراگیر در کل سیستم ارتباطی دنیا شده است. بانکداری نیز، به واسطه بهره گیری روزافزون از ارتباطات، از این قاعده مستثنی نبوده و به قافله ارتباطات جهانی پیوسته است. اگر نگاهی گذرا به ارقام نجومی نرخ رشد و ظرفیت های بالقوه بانکها برای استفاده بهینه از اینترنت بیندازیم، می توانیم از کارکردها و تأثیراتی که اینترنت بر بانکداری می گذارد، آگاه شویم. اینترنت نیز همانند هر فن آوری جدید دیگری، دارای هزینه های خاص و مسائلی از قبیل امنیت سیستم و احتمال بروز مشکلات پیش بینی نشده است. زمانی که بانکها بتوانند این کمبودها و مشکلات را برطرف کنند، قادر خواهند بود از تمام مزایای انقلاب دیجیتال برخوردار شوند.
در سالهای اخیر، سه نوع بانکداری اینترنتی به شرح زیر در بازار مورد استفاده قرار گرفته است:
اطلاعات، متداول ترین و اصلی ترین سطح از بانکداری اینترنتی است که در آن، بانک اقدام به بازاریابی محصولات و خدمات خود از طریق اینترنت می کند. این نوع خدمات بانکداری اینترنتی را می توان یا از خود بانک دریافت کرد و یا این که به صورت پیمان سپاری به دست آورد. به دلیل آسیب پذیر بودن وب سایت در مقابل و تقلب و کلاهبرداری، کنترل های خاصی در این زمینه پیش بینی شده است تا از هرگونه سوءاستفاده اطلاعاتی از وب سایت جلوگیری شود.
این نوع بانکداری اینترنتی، امکان برقراری تماس بین سیستم های بانک و مشتریان را فراهم می کند. این نوع بانکداری اینترنتی ممکن است به پست الکترونیکی (E-mail)، درخواست وام یا دسترسی به فایل های آماری حساب محدود شود. در این حالت، میزان ریسک نسبت به نوع قبلی (اطلاعاتی) بیشتر خواهد بود. لذا کنترل های خاصی برای جلوگیری، گزارش و هشدار در مورد هرگونه تلاش غیرقانونی و غیرمجاز برای دسترسی به شبکه داخلی بانکها و سیستم های رایانه ای اندیشیده شده است. در این سیستم، مشتری برای آگاهی از وضعیت حساب خود و سایر امور مربوط به آن، تقاضای رسمی ارایه می کند و بانک به آن تقاضا پاسخ می دهد، به طور دقیق به همان صورت که برای (E-mail) انجام می شود.
در این سیستم بانکداری اینترنتی، مشتریان بانک قادر به انجام معاملات با بانک هستند. این سیستم در مقایسه با دو سیستم قبلی، دارای بیشترین میزان ریسک بوده و نیازمند قوی ترین و متمرکزترین کنترل ها است. در این سیستم، مشتریان قادر به انجام فعالیت هایی مانند دسترسی به حساب، پرداخت چک، انتقال پول و غیره هستند.
با وقوع انقلاب صنعتی در اروپا و آثار این انقلاب دولت ها نیاز به مدیریت را احساس کردند. در پی توجه جدی به مقوله مدیریت، مکاتبمدیریتی از پی یکدیگر شکل گرفتند. اگر مدیریت را در گذشته برنامه ریزی، سازمان دهی و هماهنگی و … تعریف می کردند، امروز مدیریت با به مفهوم جدید آن: پدید آوردن ارزش افزوده یا به عبارت دیگر ارزش به صورت نامحدود از هر چیز محدود بیان می کنند. در این خصوص به سیر تحول بهره وری در مکاتب مختلف مدیریتی (سیستم های حقوقی و حقیقی) می پردازیم.
1)مدیریت اداری فایول: فلسفه فایول پایدارگرایی است و اصول او نشأت گرفته از فلسفه اوست. در حقیقت فایول معتقد بود برای افزایش مدیریت بهره وری باید به سطوح پایین سازمان توجه کنیم. وی توانمندی های مورد نیاز مدیران را در سه دسته تقسیم کرد:
توانمندی های عام: اغلب بهره ور هستند.
توانمندی های خاص: جهت می دهند.
توانمندی های تخصصی: عمل می کنند.
2- مدیریت علمی تیلور: او معتقد است برای افزایش مدیریت بهره وری باید به سطوح بالای سازمان توجه کنیم، اما این توجه به چه نسبتی بین کارکنان و مدیران باشد، مهم است.
3- دموکراسی وبر: ماکس وبر در رابطه با مدیریت بهره وری مبانی 3 گانه قدرت را مطرح می کند:
قدرت سنتی: شایستگی ملاک نیست.
قدرت قانونی: به مدیر مشروعیت می دهد.
قدرت کاریزها: اعمال نفوذ بدون زور
از نظر وبر افزایش بهره وری زمانی صورت می گیرد که قدرت قانونی خود را با قدرت کاریزها تلفیق کرده که حاصل آن بهره وری بدون هزینه است.
4- مکتب روابط انسانی: این مکتب با توجه به نیاز انسان ها و سطح نیازها شکل گرفت.والتون مایومعتقد است که توجه به ارتباطات دو طرفه در سازمان، منجر به مدیریت بهره وری می شود؛ یعنی مدیریت بهره وری را فرآیندی می دانست که میان دو قطب سیال (مدیر و کارکنان) و تبادل اطلاعات (تجربه، دانش و احساس عاطفه) صورت می گیرد.
5- سیستم همیار بارنارد: با توجه به این که مدیریت بهره وری در هر سازامن متفاوت است، بارنارد دو اصل را مطرح کرد: اصل همکاری و اصل هماهنگی که در هر سازمان بر اساس دو اصل بالا کارهای مثبت و بهره ور و کارهای منفی و غیر بهره ور انجام می شود.
6- سیستم نهادی سلزنیک: این سیستم معتقد است سازمان مجموعه ای از روابط نادیدنی است و باید از طریق مدیریت بر این روابط به بهره وری مدیریت رسید. اگر روابط اصلاح شود، سازمان خودکار به بهره وری می رسد.
7- نظریه انزیونی: بر پایه این نظریه در صورتی که سیستم های حقیقی و حقوقی را با هم تلفیق کنیم، تلفیق این دو نیازمند راهبرد تلفیق کنیم، تلفیق این دو نیازمند راهبرد تلفیقی است با یک نسبت معقول، نتیجه این که اگر نوع ابتکار کارمند با شیوه مدیریت هماهنگ شود، حاصل آن مدیریت بهره وری است و اگر مدیریت بر سازمان اجباری باشد، افراد حسابگر می شوند که در این صورت مدیریت هنجاری با انسانهای حسابگر سازگار نیست و بهره وری مدیریت حاصل نمی شود.
8- سیستم اجتماعی پارسونز: طبق این سیستم برای رسیدن به مدیریت بهره وری در سازمان طرح شکواره (AGL) مطرح می شود.
خرید و دانلود آنی فایل