پایان نامه بررسی شیوع اخلال های روانی جانبازان

پایان نامه بررسی شیوع اخلال های روانی جانبازان پایان نامه بررسی شیوع اخلال های روانی جانبازان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 228 KB

تعداد صفحات : 152

بازدیدها : 431

برچسبها : پایان نامه اختلال روانی جانباز

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه و پروژه تحقیقاتی بررسی شیوع اختلالهای روانی در جانبازان شهرستان نیشابور

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی در رشته روان شناسی عمومی موضوع تحقیق : بررسی شیوع اختلالهای روانی در جانبازان شهرستان نیشابور

بیان مسأله تحقیق : پایان نامه حاضر به دنبال پاسخ این سئوال است که کدامیک از اختلالهای روانی (اضطراب، افسردگی خود بیمارانگاری و ... ) در جمیعت مورد مطالعه ( جانبازان ) بیشتر است؟

جنگ پدیده ای شوم و ناخواسته ای برای هر کشوری است که با هر علتی که تحمیل شود می تواند اثرات کوتاه یا بلند مدت داشته باشد، در قرن اخیر پیشرفت سریع تکنولوژی منجر به تولید انواع مختلف سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح های شیمیایی شد اگر چه حملات شیمیایی منجر به اثرات جسمی زیادی برای فرد می شود اما اثرات روانی بسیاری نیز ایجاد می کند که در مقایسه با مجروحیت فزیکی جدی تر است. چرا که مجروحیت شیمیایی علاوه برمسائل جسمی ترسی از عوارض بلند مدت و بعضا ناشناخته را به دنبال دارد.

گزارشی تحقیقات بسیاری نشان می دهد که استرس های غیر قابل پیش بینی محیطی در بسیاری از مردم می توانند تنش های بلند مدت ایجاد نمایند. لذا پس از جنگ افراد با عوامل استرس ناشی از آن مواجه می شوند که معمولاً بر اساس شدت استرس وارد شده به استکان مختلفی تظاهر می کنند.

در یک مطالعه همه گیر شناسی که به وسیله انجمن تحقیقات پزشکی هند در سال 1973 در یک منطقه نیمه شهری ویلورد در ایالت تامیل نادو بر روی 2904 نفر انجام گرفت میزان شیوع اختلالات روانی 5/66 در هزار بود.

شیوع اختلالات روانی در تحقیقات مؤسسه ملی بهداشت روانی ایالات متحده آمریکا به می خوارگی و اعتیاد و اختلال شخصیت 4/15 درصد گزارش گردیده است. وقتی انسان مورد تهاجم قرار می گیرد یا تحت تأثیر فشارهای روانی واقع شود ناچار از خود واکنشی نشان می دهد. به طور کلی هر فردی در زمان و شرایط خاصی دارای آستانه تحمل معینی در مقابل استرس می باشد. وقتی فشار روانی از حد بگذرد ناچار اختلالهای رفتاری و هیجانی نشان خواهد داد.

متغیرهای تحقیق

جانباز

واژه جانباز دارای بار ارزشی است که به فرد معلول جنگ اطلاق می شود.

در لغت جانباز به معنی جان بازنده و به کسی که با جان خود بازی می کند وآن را به خطر می اندازد به کار می رود. جانبازان بر اساس میزان صدمه ناشی از جنگ به صورت درصد طبقه بندی می شوند. اصولاً جانباز فردی است که مطابق رأی کمیسیون پزشکی بنیاد جانبازان و مستضعفان انقلاب اسلامی با توجه به میزان صدمات وارده بر جسم و روان در یکی از سه گروه زیر جای می گیرد:

1. جانبازان زیر 25% که کمترین میزان آسیب دیدگی را دارند.

2. جانبازان بین 65% تا 25% که آسیب دیدگی متوسط دارند.

3. جانبازان 70% و بالاتر که بیشترین میزان آسیب دیدگی را دارند.

اختلال روانی

اختلال روانی نوعی بیماری که با تظاهرات روان شناختی و با آشفتگی هایی در کارکرد ناشی از یک اختلال بیولوژیک اجتماعی ، روان شناختی ژنتیک، فیزیکی یا شیمیایی همراه است.

منظور از اختلالهای روانی در این تحقیق یعنی (افسردگی، اضطراب، خصومت، وسواسی، فوبیا، خودبیمارانگاری، حساسیت بین فردی، روان پریشی و پارانوما ) نمره ای است که آزمودنی در آزمون SCL-90-R کسب می کند.

مسائل روانی

افسردگی

به حالت ناخوشایندی گفته می شود که نبود تجربه های شادی آور،کمی اعتماد به نفس ناتوانی در تمرکز حواس ، تغییر در عملکردهای زیستی و دردهای جسمی از جمله علائم این بیماری است. اما تعریف ما از افسردگی نمره ای است که آزمودنی در آزمون SCL-90-R کسب می کند.

خودبیمار انگاری

در DSM-IV خود بیمار انگاری چنین تعریف شده است:

اشتغال ذهنی با ترس از بیمار شدن یا اعتقاد مبنی بر ابتلا به یک بیماری جدی. اما تعریف ما ازخود بیمار انگاری نمره ای است که آزمودنی در آزمون مورد نظر کسب می کند.

روان پریشی

یکی از اختلالات حاد روانی استکه افراد مبتلا به آن تماس با واقعیت را از دست داده اند سازمان شخصیت در این افراد شکل خود را از دست داده، مبتلا به موهوم و تخیلات فرنسی، دارای رفتارهای عجیب و غریب و بالاخره دچار اختلالات ذهنی و فکری شدید می باشند. ولی تعریف ما از روان پریشی نمره ای است که آزمودنی در آزمون مورد نظر کسب می کند.

اضطراب

اضطراب که با احساسی تنشی و ناراحتی همراه است حالتی هیجانی یا فیزیولوژیکی است. بی میلی در خوردن غذا قبل از یک فعالیت هیجانی، مانند سخنرانی بازتابی از اضطراب به شمار یم آید. به طور کلی اصطلاح حالت اضطراب به احساسهایی گفته

می شود که فعالیت دستگاههای عصبی خود مختار را در هر زمان بالا و پایین ببرد. اما تعریف ما از اضطراب نمره ای است که آزمودنی در آزمون استفاده شده کسب می کند.

وسواس

وسواسها عبارتند از افکار، تصاویر ذهنی و تکانه های ناخواسته و مزاحم. این وسواسها معمولاً از جانب فرد به عنوان افکار، تصاویر و تکانه های ناسازگار، بی معنی تلقی می شوند امامنظور ما از وسواس نمره ای است که آزمودنی در آزمون مورد نظر بدست می آورد.

فوبی

ترس شدید و غیر طبیعی از یک موقعیت، موجود مخصوصیع زمان یا مکان مخصوصی و غیره که شخصی از غیر منطقی بودن آن آگاهی دارد ولی قادر به جلوگیری از آن نیست اما منظور ما از فوبی نمره ای است که آزمودنی در آزمون ذکر شده کسب کند.

خصومت

هر نوع عمل و رفتاری که به طور مستقیم و در جهت منفی به منظور آزار و اذیت رساندن به دیگران انجام شود. اما تعریف ما از خصومت نمره ای است که آزمودنی درآزمون ذکر شده کسب کند.

پارانویا

مجموعه علائمی که در رفتار برخی از افراد مشاهده می شود تشکیل دهنده عقده های گزند و آسیب است. صفات مشخصه رفتاری این مجموعه سوء ظن بیش از حد، هذیانات گزند و آسیب و بکار بردن بیمارگونه مکانیزم دفاعی برون فکنی است. اما تعریف از پارانویانمره ای است که آزمودنی در آزمون SEL-90-R بدست می آورد.

بیمار روانی

زمانی که در رفتار، فکر و میزان کارایی و شناخت فرد را اثر نقص در عملکرد و شخصیت فرد اختلال ایجاد شود شخصی بیمار روانی نامیده می شود.

فهرست مطالب پایان نامه

چکیده

فصل اول

مقدمه

بیان مسأله

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف تحقیق

سئوالات تحقیق

تعریف نظری و عملیاتی مفاهیم و متغیرهای تحقیق

فصل دوم

تعریف اختلال روانی

دیدگاههای مختلف درباره اختلال روانی

افسردگی

عوامل ایجاد کننده افسردگی

نظریه های مختلف درباره افسردگی

روان پریشی(پسیکوز)

تعریف خود بیمار انگاری

سبب شناسی خود بیمار انگاری

راهنمای تشخیصی

اضطراب

علل اضطراب از دیدگاه های مختلف روانشناسی

درمان اختلالات اضطرابی

نوروز وسواس

راهنمای تشخیص :

درمان

فوبیا

انواع هراس ها

خصومت ( پرخاشگری )

علل پرخاشگری

کنترل پرخاشگری

اساس زیستی پرخاشگری

نقش یادگیری در پرخاشگری

حساسیت بین فردی

تاریخچه پارانوئید

طبقه بندی پارانوئید

علل بیماری پارانوئید

پیشینه تحقیق

فصل سوم

روش تحقیق

جامعه آماری

نمونه آماری

حجم نمونه و روش نمونه گیری

روش اجرای پژوهش

ابزار تحقیق

ملاحظات اخلاقی

فصل چهارم

مقدمه

توصیف و تحلیل داده ها

فرضیه آزمایی

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری

محدودیتهای پژوهش

پیشنهادات تحقیق

فهرست منابع

پیوست

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید