تحقیق عوامل و موانع پیشرفت و تعالی کشور

تحقیق عوامل و موانع پیشرفت و تعالی کشور تحقیق عوامل و موانع پیشرفت و تعالی کشور

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 67 KB

تعداد صفحات : 85

بازدیدها : 523

برچسبها : توسعه اقتصادی موانع پیشرفت

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق عوامل و موانع پیشرفت و تعالی کشور

استقلال توسعه اجتماعی از توسعه اقتصادی

جان کتیرنی یکی از برجسته ترین کارشناسان سازمان ملل و بانک جهانی است که عهده دار برنامه ریزی برای توسعه جهانی در جوامع جهان است . استاد دانشگاه لس آنجلس به درخواست سازمان ملل و بانک جهانی در ژوئن سال 2002 جزوه تدوین شده ای از توسعه اجتماعی به عنوان مقوله ای که در برگیرنده بخشی از توسعه بوده است نام می برد و اظهار می دارد که توسعه اجتماعی بر کنش و واکنش ها و روابط انسانی تأکید می کند. با دقت به این تعریف درخواهیم یافت که این عبارت شامل ویژگی های سنتی یک تعریف نیست . تلاش و همکاری گروه های مختلف بر موضوع توسعه اجتماعی قابل توجه است . تلاش این گروه ها منجر به تدوین یک منبع اطلاعاتی با موضوع توسعه اجتماعی در قالب جزوه شد که در تاریخ سیزده نوامبر 2003 منتشر شد. توسعه اجتماعی در این جزوه به معنای تامین کننده آینده برای همگان به کار رفته است و این مساله را دگرگونی اجتماعی مثبت دانسته اند. در این مرحله نیز تنها از توسعه اجتماعی تعریفی به میان نیامده است بلکه یک واژه ارزش داورانه ای با نام دگرگونی اجتماعی مثبت ،مطرح شده است.

هدف تعاملی و بزرگ بنیان گذاران علم جامعه شناسی مانند هربرت اسپنسر، آگوست کنت و دورکیم و سایرین نیز رسیدن علم جامع شناسی به ارزش ها وفضایل جهان شمول بوده است. واژه مثبت نیز به همان میزان ارزش داورانه است که هدف بنیان گذاران جامعه شناسی به دگرگونی های اجتماعی مثبت و کشف ارزش های جهان شمول متمایل است.

رخدادهایی مانند انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب صنعتی، متفکران را بر آن داشت که دگرگونی ها به صورت انقلابی درنیاید و بنیان جامعه را از بین نبرد. بنابراین چه مستقیم و چه غیر مستقیم صحبت از دگرگونی های مثبت و منفی و بنیان نهادن علمی شد که دگرگونی های مثبت را در جامعه پیگیری کند. واژه ای که بعدها در دانشگاه هاروارد به نام مهندسی اجتماعی رایج شد. شاید بتوان با این موضوع کاربرد یک واژه ارزش داورانه ای مانند مثبت را توضیح داد ولی در نهایت متوجه خواهیم شد که توجیه جایگاهی ندارد وپذیرش این واژه کلی به صورت مقطعی چاره کار است. در یک تعریف ناکام دیگر از توسعه اجتماعی که با استناد به سند موجود در یونسکو، می توان از آن نام برد؛ می شود گفت که توسعه اجتماعی فرایند توانمند سازی گروه های فقیر و محروم، افزایش امکانات بالفعل و ظرفیت سازی و در اختیار گذاشتن ظرفیت های موجود برای فقر است.

رشد اقتصادی و موانع آن

خوش بینی که نسبت به تعهدات دولتها در ایجاد اصلاحات وجود داشته، کمتر شد و اثرات مورد انتظار بر رشد اقتصادی به طور کامل مشخص نبود. یک دلیل آن شاید این بود که اصلاحات به اندازه کافی صورت نگرفت و به اندازه کافی، در رابطه با استحکام ساختاری، اصلاحات به طور ثابت و بلند مدت انجام نشد. تحقیقات نشان می دهد که سیاست نیز، نقش تکمیلی در این راستا، بر عهده دارد. رشد اقتصادی نیازمند این است که یک موفقیت متوسط نیز در بخشهای مختلف سیاسی، وجود داشته باشد، چون عملکرد ضعیف یک بخش می تواند از پیشرفت وسیع حوزه های دیگر، جلوگیری کند.

در دهه ۱۹۷۰ منبع درآمد و کسب سود منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی، که حدود پانصد میلیون نفر جمعیت داشت ، از محل ثروت حاصل از افزایش قیمت نفت بود. افزایش ناگهانی سرمایه گذاری و رشد، در کشورهای صادر کننده نفت که در بخشهای دیگر منطقه نیز منعکس شده بود، همراه با افزایش وجوه نقد در دست مردم و رونق تجارت و جریانهای سرمایه ای، منجر به بهبود قابل توجهی در سطح استانداردهای زندگی مردم شد. به علاوه در این کشورها، به خصوص کشورهای نفت خیز، انباشت و اضافه شدن دارائیهای مالی وجود داشت.

اما این دوره رونق در دهه 1980 رو به رکود نهاد و نرخ رشد اقتصادی کاهش یافت. در این زمان قیمت نفت روند نزولی پیدا کرد و دولتها با بدهی و کسری بودجه مواجه شدند. با وجود تلاشهایی که درجهت پی گیری اصلاحات ساختاری اولیه انجام شد، بسیاری از کشورهای منطقه در مسیر رشد و پیشرفت عقب افتاده و از مزیتهای ادغام اقتصادی و جهانی شدن، در دنیا کنار کشیده شدند.

فهرست مطالب:

مقدمه

نقش مذهب درپیشرفت

تشریح راه حل :

عوامل رشد و بالندگی ازنگاه نهج البلاغه و قرآن

موانع رشد و بالندگی از نظر قرآن

فرهنگ، اساس توسعه

توسعه از دیدگاه امام خمینی

جامعیت مفهوم توسعه

رشد اقتصادی وموانع آن

نگاهی به آینده

خودباوری عامل پیشرفت یک جامعه

نقش علم و ایمان در پیشرفت فرد و جامعه

توسعه اجتماعی و چالش های پیش رو

استقلال توسعه اجتماعی از توسعه اقتصادی

عوامل و موانع پیشرفت از نظر رییس جمهور محترم جناب آقای احمدی نژاد

توسعه ایرانی

جایگاه مدیریت در جامعه اسلامی

انواع آسیب های مدیریتی در کشور

توسعه پایدار و کارآفرینی در دولت

سرمایه اجتماعی

توسعه انسانی

نقش دولت

الگوی توسعه از طریق کارآفرینی

کارآفرینی در دولت

کارآفرینی و نقش دولت در اقتصاد

اقدام های انجام شده در سال دوم برنامه سوم توسعه

نتیجه گیری

پی نوشت ها

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید