دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 13 KB
تعداد صفحات : 24
بازدیدها : 228
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلخلاصه
مقدمه
روش های تدریس
كلاسداری
اثر تنبیه در برقراری انضباط در كلاس
===========
روش های تدریس
خلاصه
روشهای سنتی به روشهایی گفته می شود كه اكثر مدارس دنیا، در طول تاریخ آموزش و پرورش از آن استفاده كرده اند و امروزه نیز یكی از متداولترین روشهای حاكم بر مدارس هستند. مهمترین این روشها، روش حفظ و تكرار، سخنرانی، پرسش و پاسخ، روش نمایشی، ایفای نقش،گردش علمی، بحث گروهی و روش آزمایشی است.
روش حفظ و تكرار از قدیمیترین روشهای آموزشی است. محور فعالیت در این روش، حفظ و تكرار مطالب آموزشی است. در این روش، انضباط بسیار سخت و آمرانه است و به علاقه، استعداد و تفاوتهای فردی شاگردان توجه نمی شود.
روش سخنرانی نیز سابقه ای طولانی دارد. اساس این روش ارائه اطلاعات شفاهی از طرف معلم و یادگیری آن از طریق گوش كردن و یادداشت برداشتن از طرف شاگرد است. در این روش، معمولاً معلم فعال و شاگرد پذیرنده و غیر فعال است. مراحل اجرایی این روش عبارت است از آمادگی برای سخنرانی، مقدمه، ارائه محتوا و جمعبندی و نتیجه گیری. در هر یك از این مراحل، مسائلی را باید مورد توجه قرارداد؛ مثلاً در مرحله آمادگی، سخنران باید از نظر تجهیزات و از لحاظ علمی و عاطفی كاملاً آماده باشد. ...
...
دلایلی كه برای كم تنبیه كردن اقامه میشود نیاز به تشریح بیشتری دارد ، زیرا مشاهده شده است كه برخی از معلمان، دانشاموزان را مكرر تنبیه می كنند.
اولاً ، معلم و یا والدینی كه مكرر كودك را تنبیه می كنند، این عمل به تدریج اثر خود را به عنوان وسیلهای برای اصلاح رفتار از دست میدهد، و به تدریج كنترل او بر كلاس از طریق تنبیه ضعیف میشود، و دانشآموزان در قبال رویه ان مصونیت پیدا كرده، به خشونتهای وی عادت می كنند. معلم و یا والدینی كه با خشونت عمل، اقدام به تنبیه می كند، رفته رفته در نظر كودك فردی پرخاشگر جلوه مینمایند و رفتار آنها بر ای او الگو و ملاك میشود. مثلاً چنانچه پدری برای هر شیطنتی فرزند خود را تنبیه بدنی كند، این باور برای او پیش میآید كه او نیز به تقلید از پدر به دیگران حمله كند.
ثانیاً: تنبیه بیش از حد، ممكن است كودك را به خودداری از ادامه فعالیت و دوری جستن از آن بكشاند. مثلاً، چنانچه معلم ورزشی ، دانش آموزی را به خاطر بازی ضعیف در والیبال مكرراً تنبیه و سرزنش كند، احتمال دارد دیگر در این بازی شركت نكند، و یا اینكه محصلی به خاطر مواجه شدن با تنبیه و سرزنش زیاد، مدرسه را ترك كند و یا در صورت ترك نكردن مدرسه، دچار حالتهای غیر عادی از قبیل حواس پرتی یا عدم تمركز در كلاس، خیالپردازی، ناآرامی و غیره گردد و یا با دیگران زدو خورد كند.
خرید و دانلود آنی فایل